Această aplicație ajută la numărarea vaccinurilor, dar poate face minuni și în alte domenii
Chiar dacă roboții, probabil, la un moment dat, ne vor lua joburile, nu putem să negăm că tehnologia ne ajută foarte mult. Pentru a ne ușura munca, o echipă din Brașov a dezvoltat o aplicație care ne ajută foarte mult în această perioadă.
Această aplicație ajută doctorii în pandemie
Astfel, o echipă de dezvoltatori brașoveni a creat o aplicație care numără diverse obiecte. Denumită sugestiv CountThings, este o aplicație românească ce folosește inteligența artificială și poate numără în locul nostru, conform site-ului oficial al aplicației.
CountThings este folosită în momentul de față în industria lemnului, metalurgiei și agriculturii și este foarte populară în Israel și Marea Britanie. De asemenea, aplicația este utilă și în sistemul medical, acum, când avem nevoie de ajutor mai mult ca niciodată: numără vaccinurile. Chiar și distribuitorii de perle din Japonia folosesc aplicația românească de numărat.
Dezvoltatorilor aplicației le-a venit ideea în momentul în care au primit cereri de la clienți care voiau să numere bușteni. Astfel, ei au observat necesitatea unei asemenea aplicații pe piață și au creat instrumentul care automatizează număratul – te scutește de efort și economisești timp prețios.
Un alt avantaj important al aplicației de numărat este că ajută angajații să numere cât mai precis anumite lucruri, fără a intervene erori umane.
Aplicația CountThings este disponibilă pe iOS, Android și Windows. Unii care au folosit-o spun că le-a redus timpul destinat numărării chiar și cu 80%.
Robotul care a făcut viața medicilor mai ușoară în pandemie, o minune a tehnologiei
Avansul tehnologic a jucat un rol foarte important în combaterea pandemiei de Covid-19 în diverse colțuri ale mapamondului, de la o dezvoltarea mai rapidă a unui vaccin, până la utilizarea de roboți pentru a oferi asistență medicală.
Printre roboții care au făcut mai ușoară viața angajaților din domeniul medical se numără și Grace. Aceasta vine de la aceeași echipă din Hong Kong care, în ultimii ani, a făcut valuri la nivel global prin intermediul umanoidului Sofia.
Încă din start, Grace a fost gândită ca un ajutor în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Printre atuurile sale, acest robot este capabil să ofere ajutor vârstnicilor și celor aflați în izolare. Îmbrăcată într-o haină de culoare albastră ce aduce aminte de echipamentul unei asistente medicale, robotul are totuși câteva trăsături asiatice. Părul este brunet, iar o parte importantă din tehnologia inclusă la interior se poate vedea la baza gâtului.